– Konkurs pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”

grafika dekoracyjna

Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”

Kontakt: Departament Klimatu i Turystki

Wydział Klimatu i Zasobów Naturalnych

Agnieszka Mikulska, tel. 42 663 34 94, agnieszka.mikulska@lodzkie.pl

Dagmara Piestrzyńska, tel. 42 291 97 46, dagmara.piestrzynska@lodzkie.pl

Rodzaj zadania publicznego zgłaszanego do otwartego konkursu ofert: podtrzymywanie  i upowszechnianie tradycji narodowej, pielęgnowanie polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej.

Najważniejsze informacje o konkursie:

  • wnioski składa się w wersji papierowej (w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Łódzkiego, 90-051 Łódź, al. Piłsudskiego 8)
  • suma środków do rozdysponowania w konkursie – 2 000 000,00 zł
  • maksymalna kwota dofinansowania zadania 10 000,00 zł
  • do kiedy trwa nabór ofert – 15 stycznia 2024 r.
  • kiedy jest planowane rozstrzygnięcie konkursu – 30 kwietnia 2024 r.
  • od kiedy można realizować zadania – realizacja może rozpocząć się nie wcześniej niż 8 kwietnia 2024 r. i nie może skończyć się później niż 31 grudnia 2024 r.

Szczegóły konkursowe znajdują się w załączonym ogłoszeniu.

 

Ogłoszenie

Back to top